Ενημέρωση για αναπτυξιακές συμπράξεις από το Πάρκο Ολυμπιονικών

Με πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία ενημερωτική συνάντηση φορέων με θέμα την δημιουργία θεματικής αναπτυξιακής σύμπραξης, ώστε όλοι μαζί να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του πάρκου αλλά και τη διεκδίκηση κονδυλίων για υλοποίηση δράσεων που θα συνάδουν με τα ιδανικά που πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία.Η εκδήλωση έγινε στο Δημαρχείο  και πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων και σωματείων όπως ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πατρών, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, του Συλλόγου Ξενοδόχων, του Αθλητικού Συλλόγου «Ολυμπιονίκης», της ΑΟΛΜΟ κ.α.

Το θέμα ανέπτυξε ο εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ευημερία και Πολιτισμός» κ. Ιωάννης Σαραντόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέσα από μια τέτοια σύμπραξη φορέων θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες και την κοινωνία. Συγκεκριμένα, θα είναι εφικτή η πρόσβαση σε ευρωπαϊκά προγράμματα με ιδιαίτερη ευελιξία και με γρήγορες διαδικασίες, ιδίως για δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση, τη διοργάνωση συνεδρίων – ημερίδων, πολιτιστικών -εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή πολιτών από τη διεθνή κοινότητα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος από την πλευρά των συμμετεχόντων, διαδικασία που οδήγησε σε πλήρη κατανόηση του όλου πλαισίου των συμπράξεων αυτού του είδους. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν  ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πάτρας κ. Αθανάσιος Τσακαλίδης, ο οποίος κατέθεσε τη δική του εμπειρία τόσο σε σχέση με τις συμπράξεις όσο και με χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι φορείς μέσω της αναπτυξιακής θεματικής σύμπραξης.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πάρκου Ολυμπιονικών κ. Δημήτριος Κωνσταντίνου, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τους κάλεσε να συνεχίσουν τη διαβούλευση με απώτερο στόχο τη δημιουργία της θεματικής αναπτυξιακής σύμπραξης, που θα ανοίξει τους ορίζοντες και θα ωφελήσει ποικιλοτρόπως την Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή.

Related Posts