Γιώργος Χήνος: «Ένα έργο που ξεπερνά την Ηλεία…»

Από τη συνάντηση στην Ολυμπία για το Πάρκο Ολυμπιονικών. Από αριστερά οι Γ. Δόξας, Α. Παπαδοπούλου, Δ. Κωνσταντίνου, Γ. Χήνος, Ν. Καρυώτης, Α. Κατσίμπελης και Ν.Ι.Καρυώτης.

Από τη συνάντηση στην Ολυμπία για το Πάρκο Ολυμπιονικών. Από αριστερά οι Γ. Δόξας, Α. Παπαδοπούλου, Δ. Κωνσταντίνου, Γ. Χήνος, Ν. Καρυώτης, Α. Κατσίμπελης και Ν.Ι.Καρυώτης.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» στηρίζει την προσπάθεια δημιουργίας του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης στην Ηλεία και περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Χήνος, μαζί με τα στελέχη της παράταξης κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και κ. Αθανάσιο Κατσίμπελη, επισκέφθηκαν με δική τους πρωτοβουλία, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, τα γραφεία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας στην Αρχαία Ολυμπία και είχαν συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Νίκο Καρυώτη και μέλη του Δ.Σ. Ο κ. Χήνος μετέφερε χαιρετισμό του επικεφαλής της παράταξης και βουλευτή κ. Ανδρέα Καστανιώτη, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του πάρκου είναι ό,τι σημαντικότερο συμβαίνει στην Ηλεία τις τελευταίες δεκαετίες. Συγκεκριμένα είπε ότι πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά την Ηλεία αλλά και την Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο και τα μέλη της εταιρίας ότι σαν παράταξη αλλά και σαν πρόσωπα θα κάνουν οτιδήποτε μπορούν γιατί θεωρούν και δικό τους τον μεγάλο αυτό σκοπό. Αναφερόμενος σε μια αποστροφή του λόγου του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στις άυλες αξίες που εκπροσωπεί, ο κ. Χήνος εξέφρασε την ευχή μέσα από το Πάρκο Ολυμπιονικών να αναγεννηθεί μια πολιτιστική Ολυμπιάδα, η οποία να είναι η σύγχρονη προσφορά της Ολυμπίας στην ανθρωπότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Καρυώτης ευχαρίστησε τον κ. Χήνο και τους συνεργάτες του για την θερμή υποστήριξη, τονίζοντας ότι το έργο αυτό πρέπει να το αγκαλιάσουν όλοι οι Ηλείοι, αφού τα οφέλη θα αντανακλούν σ’ ολόκληρο το νομό αλλά και στη χώρα μας ευρύτερα. Αξιοσημείωτη και η παρατήρηση του κ. Κατσίμπελη, ότι το έργο αυτό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για τη μετατροπή της Ολυμπίας σε παγκόσμιο κέντρο Παιδείας και πολιτισμού που θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να αποτελεί εθνικό στόχο. Από την πλευρά του Δ.Σ. της εταιρίας στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου, ο ταμίας κ. Νίκος Ι. Καρυώτης και το μέλος κ. Γιώργης Τάκη Δόξας.

Related Posts