Κάλεσμα Ν. Καρυώτη για στήριξη και εγγραφή μελών

nikos_kariotis  parko_olympia
Κάλεσμα προς όλους τους Ηλείους να στηρίξουν ενεργά την μεγάλη προσπάθεια δημιουργίας του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών «ΟΛΥΜΠΙΑ» απευθύνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Καρυώτης, με ανοιχτή του επιστολή. Στην επιστολή του ο κ. Καρυώτης αναφέρει:

«Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, μας άφησαν το μεγαλύτερο κληροδότημα στον κόσμο τις αρχαίες γιορτές – αγώνες της Ολυμπίας, τα ονομαζόμενα «Ολύμπια» που γιόρταζαν το ευ αγωνίζεσθαι στις τέχνες και τον αθλητισμό. Οι ελληνικές πόλεις – κράτη τιμούσαν γενναιόδωρα τους ολυμπιονίκες τους και έστηναν ανδριάντες τους στις πόλεις τους ή στην Ολυμπία. Τα ελληνικά κράτη μπορούσαν να στήνουν μικρά οικοδομήματα που ονόμαζαν θησαυρούς για να στεγάζουν τα αφιερώματά τους.

Σήμερα το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών ΟΛΥΜΠΙΑ, οραματιζόμαστε να δοθεί στους λαούς και τις κυβερνήσεις τους, 206 τον αριθμό, που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να τιμούν τους Ολυμπιονίκες τους στον χώρο που επινοηθήκαν οι γιορτές – αγώνες, ως μέσα εξύψωσης του ανθρώπινου ήθους. Οι χώρες που επιθυμούν να τιμήσουν τους Ολυμπιονίκες τους να μπορούν να αφιερώσουν έργα τέχνης στο πάρκο των Ολυμπιονικών, σ’ ένα άλσος εκτάσεως 1200 στρεμμάτων περίπου πλησίον του αρχαίου της Άλτεως και εφάμιλλου σε φυσική ομορφιά.

Σε κάθε χώρα θα παραχωρηθεί δωρεάν ένας χώρος για την ίδρυση μουσείου με δική της αρχιτεκτονική, στεγάζοντας τους ολυμπιονίκες και τον πολιτισμό της. Η κατασκευή και λειτουργία των μουσείων θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη και έξοδα αντιπροσωπιών των χωρών. Πέρα από τα μουσεία των χωρών θα δημιουργηθεί η λεωφόρος της δόξας των ολυμπιονικών η οποία θα διασχίζει και θα σηματοδοτεί ολόκληρο το πάρκο με αγάλματα ολυμπιονικών και θα καταλήγει στην είσοδο ενός σταδίου στα πρότυπα του αρχαίου σταδίου της Ολυμπίας, λειτουργικού και ικανού για την διοργάνωση των επτά κλασικών αγωνισμάτων της αρχαιότητας.

Θα υπάρχουν επίσης πρότυπο συνεδριακό κέντρο, καλλιτεχνικά εργαστήρια, χώρος ψηφιακής αναπαράστασης, θεματικές ενότητες – αναπαραστάσεις μυθολογίας και ιστορίας, αναπαράσταση της Άλτεως όπως ήταν στην αρχαιότητα καθώς και διάφοροι πολιτιστικοί θεσμοί. Οι συμμετέχουσες χώρες θα διαμορφώσουν το πλαίσιο εκείνο που με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα δημιουργήσουν ένα νέο παγκόσμιο θεσμό με τίτλο «Οι Ολυμπιονίκες ξανά στην Ολυμπία» στα πλαίσια του οποίου θα γίνονται δεκτοί οι ολυμπιονίκες στο Πάρκο με τιμές ηρώων. Από την Ολυμπία ξεκινά η λαμπαδηδρομία, η οποία είναι ο προπομπός και το άνοιγμα των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Ολυμπία θα κλείνει και πάλι ο κύκλος μετά τη λήξη των αγώνων. Ο κόσμος θα υποδέχεται τους ολυμπιονίκες με τιμές ηρώων και διασχίζοντας την Λεωφόρο της Δόξας των Ολυμπιονικών, θα τερματίζουν στο στάδιο όπου θα τιμούνται και θα στεφανώνονται με τον κότινο.

Συμβολική ετήσια συνδρομή

Η γενική διαπίστωση είναι ότι πρόκειται για ένα έργο τεράστιο, πολύπλευρο, πολυδιάστατο και παγκόσμιο. Φυσικά είναι αδύνατο σε λίγες σειρές να αναπτυχθεί ο σκοπός. Στα πλαίσια της ενημέρωσης που κάνουμε πριν βγούμε από τα σύνορα του νομού και επειδή είναι υπόθεση που αφορά τον κάθε πολίτη του νομού μας, καθώς τα οφέλη για τον τόπο μας θα είναι πολλαπλά και άμεσα, καλώ τον κόσμο της γνώσης και της τέχνης, τους επιστήμονες, τους παράγοντες και όσους πραγματικά αγαπούν την Ολυμπία και την Ηλεία, να σηκώσουν το τηλέφωνο να επικοινωνήσουν και να έρθουν κοντά μας και ο καθένας να βάλει το δικό του λιθαράκι. Και επειδή δύναμη είναι ο ίδιος ο λαός, καλούμε τον κάθε απλό πολίτη του νομού μας να εγγραφεί απλό μέλος στήριξης χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, ή τακτικό μέλος με μια συμβολική ετήσια συνδρομή».

Τηλέφωνα επικοινωνίας 26240 29023 και 29021
e-mail: info@olympiapark.gr
Ιστοσελίδα: 
www.olympiapark.gr

Related Posts