Μνημόνιο συναντίληψης και με το Επιμελητήριο Ηλείας

Η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Επιμελητηρίου και Πάρκου Ολυμπιονικών θεμελίωσε τις σχέσεις μεταξύ των δύο φορέων.
Η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Επιμελητηρίου και Πάρκου Ολυμπιονικών θεμελίωσε τις σχέσεις μεταξύ των δύο φορέων.

Την θερμή του υποστήριξη στην πρωτοβουλία δημιουργίας του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών εξέφρασε και το Επιμελητήριο Ηλείας δια του προέδρου του κ. Κώστα Νικολούτσου, ο οποίος συνυπέγραψε Μνημόνιο συναντίληψης με τον πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής εταιρίας κ. Νίκο Καρυώτη.

Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στα γραφεία της εταιρίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου ο κ. Νικολούτσος, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. κ. Διονύσιο Μπουλούτα και τον διευθυντή του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Αντωνόπουλο, εξέφρασε την ομοθυμία του στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου. Ο κ. Νικολούτσος έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Καρυώτη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία τους, τονίζοντας ότι το θέμα τον ενδιαφέρει και το παρακολουθεί στενά, καθότι έρχεται να καλύψει ένα σοβαρό έλλειμμα στην Ολυμπία, τη μεγάλη αδυναμία σύνδεσης του ιστορικού παρελθόντος με το παρόν.

Μετά την ενημέρωση που είχε από τον κ. Καρυώτη και την αποκρυστάλλωση της άποψής του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για μια ιδέα «επί χάρτου» αλλά για κάτι που έχει γερές βάσεις. «Αυτές οι βάσεις –τόνισε ο κ. Νικολούτσος- πρέπει να διευρυνθούν και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ολυμπία όλους μας πονάει και είναι καιρός πλέον να αλλάξουμε την μοίρα της, γι’ αυτό η ιδέα πρέπει να στηριχτεί». Επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας παρατήρησε ότι το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών θα είναι ένα έργο με ανταποδοτικότητα και τέτοια έργα λείπουν από το νομό. Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν κάποια έργα αποκατάστασης φθορών στους οδικούς άξονες σύνδεσης της Ολυμπίας με τα άλλα αστικά κέντρα της Ηλείας αλλά και η πρόσβαση προς τη θάλασσα, που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τον τουρισμό.

Ο κ. Καρυώτης αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικολούτσο και τους συνεργάτες του για το ενδιαφέρον τους, τόνισε ότι η πρωτοβουλία δημιουργίας του πάρκου θα βασιστεί πρωτίστως στις οικονομικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας, καθώς τα οφέλη από το έργο αυτό θα αντανακλούν άμεσα στον τόπο. Να σημειωθεί ότι το Μνημόνιο συναντίληψης που συνυπέργαψαν Νικολούτσος και Καρυώτης ορίζει μεταξύ άλλων ότι το Επιμελητήριο θα συγκαταλέγεται στους επίσημους υποστηρικτές του σκοπού δημιουργίας του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών. Τέλος, από το Δ.Σ. της εταιρίας παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο ταμίας κ. Νίκος Ι. Καρυώτης και τα μέλη κ.κ. Χάρης Σπηλιόπουλος και Γιάννης Λιακόπουλος.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Αντωνόπουλος, Μπουλούτας, Καρυώτης και Νικολούτσος.
Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Αντωνόπουλος, Μπουλούτας, Καρυώτης και Νικολούτσος.
epimelitirio_1
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της διοίκησης του Πάρκου Ολυμπιονικών με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Related Posts