Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών μαζί στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών

«Με την υπογραφή της συμμετοχής της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκφράζει την αρωγή της σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, συμβάλλοντας στην υλοποίηση ενός έργου που κάλλιστα δύναται να χαρακτηριστεί εμβληματικό, γιατί εμπεριέχει οράματα που εξυψώνουν το πνεύμα, τις αξίες και τα ιδεώδη του ανθρώπου».

Με τα παραπάνω λόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπισμού και Εθελοντισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, υπέγραψε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών «ΟΛΥΜΠΙΑ», ισχυροποιώντας έτσι και τους σκοπούς του εγχειρήματος στην καλλιέργεια και διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Άλλωστε όπως είπε ο κ. Νιικολακόπουλος, αυτή ακριβώς η διάδοση προϋποθέτει συνέργειες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια. Η Περιφέρεια θα παρέχει ενημέρωση και πληροφόρηση επί των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που υπάρχουν μέσα από το ΕΣΠΑ ή διακρατικά προγράμματα, καθώς και υποστήριξη σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

«Η Αρχαία Ολυμπία είναι ο πλούτος της περιοχής μας και ο πολιτισμός της χώρας μας. Και αποτελεί υποχρέωσή μας να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την αξιοποίηση αυτού του πλούτου. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναγκαίες είναι οι ουσιαστικές συνεργασίες. Γι’ αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την άριστη συνεργασία που έχουμε σε όλα τα θέματα αλλά και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας και προσωπικά τη Διευθύντρια, κυρία Βασιλική Καρακίτσου για την αμέριστη βοήθεια και τη μεγάλη προσπάθεια ώστε να στεφθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη προσπάθεια» πρόσθεσε ο κ. Νικολακόπουλος.

Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Στη σημασία της συμφωνίας αναφέρθηκε με δήλωσή του και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Από τον οραματιστή, αείμνηστο Νίκο Καρυώτη, μέχρι σήμερα, το Πάρκο Ολυμπιονικών κάνει μια συντεταγμένη και μεθοδική προσπάθεια προκειμένου αυτό το μεγάλο όνειρο να λάβει σάρκα και οστά. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, διαχρονικά έως σήμερα, στέκεται αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια, όπως βεβαίως και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που σήμερα με την υπογραφή από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολακόπουλου γίνεται και τυπικά μέρος αυτού του σπουδαίου και μεγάλου εγχειρήματος. Είναι ένα εγχείρημα φιλόδοξο και δύσκολο που χρειάζεται την προσπάθεια και τη σύμπραξη όλων μας και νομίζω ότι ήδη μέχρι τώρα, οι φορείς και οι πολίτες της Αρχαίας Ολυμπίας το έχουν αγκαλιάσει δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο της επιτυχίας. Έχουμε μιλήσει με τους συντελεστές και τη διοίκηση του Πάρκου και έχουμε πει ότι μέσα και από τα προγράμματα του Δήμου, όσα θα τρέξουμε το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και ιδιαίτερα μέσα από την αυτοτελή Ο.Χ.Ε. της Αρχαίας Ολυμπίας που ξεκινά τώρα τα πρώτα της βήματα, η προσπάθειά μας στο χρηματοδοτικό και μελετητικό επίπεδο αλλά και τη διοικητική βοήθεια θα είναι αμέριστη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και εμείς ως Δήμος την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προσπάθεια που κάνει, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολακόπουλο και τη Διευθύντρια, κ. Καρακίτσου. Θα συνεχίσουμε κι εμείς αυτό τον δρόμο της συνεργασίας, που οδηγεί προς την επιτυχία».

Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών, Δημήτρης Κωνσταντίνου, μίλησε για την ανάγκη κοινής συνισταμένης: «Με την υπογραφή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώνεται ένας κύκλος δύο χρόνων προς μια κοινή συνισταμένη για την ανάπτυξη του έργου. Η σύμπραξη των φορέων δημιουργήθηκε γιατί ζητάμε από την κοινωνία αλλά και τους εκφραστές της να βοηθήσουν, ο καθένας από την πλευρά του και με την εμπειρία του, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ μεγάλο έργο για την Αρχαία Ολυμπία αλλά και ευρύτερα για την Πελοπόννησο, το οποίο μπορεί να είναι και ο μοχλός ανάπτυξής της στο πολιτιστικό και το τουριστικό κομμάτι. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια, το Δήμο και όλα τα μέλη της σύμπραξης που από την πρώτη στιγμή ήταν θετικοί στο κάλεσμά μας».

 
 
 

Related Posts