Υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης Γεωργιόπουλος και Καρυώτης

Ο κ. Γεωργιόπουλος συνυπέγραψε με τον κ. Καρυώτη το μνημόνιο συναντίληψης που ορίζει την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προς το Πάρκο Ολυμπιονικών.
Ο κ. Γεωργιόπουλος συνυπέγραψε με τον κ. Καρυώτη το μνημόνιο συναντίληψης που ορίζει την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προς το Πάρκο Ολυμπιονικών.

Μνημόνιο συναντίληψης υπέγραψαν στην Αρχαία Ολυμπία ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών» Νίκος Καρυώτης, «σφραγίζοντας» έτσι το ξεκίνημα μιας κοινής πορείας προς τον στόχο δημιουργίας του μεγάλου αυτού έργου.

Στη συνάντηση, που έγινε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στα γραφεία της εταιρίας, παρουσία του γραμματέα του Δ.Σ. Δημήτρη Δημητρόπουλου οι κ.κ. Γεωργιόπουλος και Καρυώτης αντάλλαξαν απόψεις για το πλαίσιο συνεργασίας που θα έχει ο φορέας με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας αλλά και κατ’ επέκταση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο κ. Γεωργιόπουλος εξέφρασε τη θετική του διάθεση στην πρωτοβουλία για δημιουργία Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών στην Αρχαία Ολυμπία, πλέκοντας το εγκώμιο τόσο του προέδρου όσο και των μελών του Δ.Σ. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα, το σπουδαιότερο σύγχρονο έργο στην Ολυμπία πέραν των μουσείων, το οποίο απαιτεί εξίσου τεράστια προσπάθεια για να διεκπεραιωθεί. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας θα στηρίξουν στο μέτρο του δυνατού την προσπάθεια και μάλιστα πρότεινε την συνδιοργάνωση με την εταιρία κάποιας μεγάλης εκδήλωσης με σκοπό την στήριξη αλλά και την διάδοση του σκοπού.

Ο πρόεδρος κ. Καρυώτης αφού ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιόπουλο αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της εταιρίας και στην τεράστια αποδοχή που συναντά η ιδέα εντός και εκτός Ηλείας. Τόνισε ιδιαίτερα ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια η οποία όταν φτάσει στην τελική της μορφή θα αποκτήσει διεθνή χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι δημιουργείται ένα είδος «Think Tank», μια «επιτροπή σοφών» με προσωπικότητες που στηρίζουν την πρωτοβουλία, ωστόσο η πρόταση απευθύνεται σε κάθε πολίτη που καλείται να εγγραφεί ως μέλος στην εταιρία, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια πλατιά βάση συναίνεσης και αποδοχής του σκοπού. Είπε ακόμη ότι είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση του φακέλου παρουσίασης της πρότασης για το επόμενο στάδιο πρωτοβουλιών που είναι η ενημέρωση των πολιτικών, αθλητικών, πολιτιστικών και οικονομικών δυνάμεων εντός και εκτός Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της διοίκησης της εταιρίας για ενημέρωση των εκπροσώπων της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, καθώς και των μαζικών φορέων της περιοχής, για την πορεία και εξέλιξη του φιλόδοξου αυτού σχεδίου.

kariotis_georgiopoulos_2
Από την επίσκεψη του κ. Γεωργιόπουλου και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ν. Καρυώτη και τον γραμματέα Δ. Δημητρόπουλο, στα γραφεία του Πάρκου Ολυμπιονικών.

Related Posts