Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας: «Θα αγκαλιάσουμε το Πάρκο Ολυμπιονικών»

Από τη συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας με το Δ.Σ. της εταιρίας «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών».

Από τη συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας με το Δ.Σ. της εταιρίας «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών».

Τη διαβεβαίωση ότι η τοπική αγορά θα στηρίξει την πρωτοβουλία δημιουργίας του Παγκοσμίου Πάρκου Ολυμπιονικών έδωσε προς τον πρόεδρο Νίκο Καρυώτη αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας «Ο Ερμής».

Στη συνάντηση, που έγινε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στα γραφεία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας στο παλιό δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, παραβρέθηκαν από πλευράς του Εμπορικού συλλόγου ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μικελόπουλος, ο γραμματέας Νίκος Ι. Καρυώτης (που είναι και ταμίας στην εταιρία), η ταμίας Ιωάννα Παναγοπούλου και τα μέλη Αλέξης Λιακόπουλος και Σπύρος Καραργύρης. Ο κ. Μικελόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αγορά της Ολυμπίας, όπως ακριβώς στήριξε και άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, θα αγκαλιάσει το έργο αυτό διότι εκτός της αναβάθμισης της περιοχής, θα επιφέρει οικονομικά οφέλη στην αγορά. Ωστόσο εξέφρασε την ανάγκη να λειτουργήσει και το ίδιο το έργο προς όφελος της τοπικής αγοράς.

Ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Καρυώτης ξεκαθάρισε ότι καμία εμπορική δραστηριότητα δεν πρόκειται να αναπτυχθεί μέσα στο πάρκο αλλά ούτε και σε ακτίνα διακοσίων μέτρων περιμετρικά, προσθέτοντας ότι οι επισκέπτες του πάρκου δεν θα είναι περαστικοί στην πόλη αλλά θα μένουν δύο και περισσότερες μέρες στην Ολυμπία, δίνοντας πνοή και στην τοπική αγορά. Ο κ. Καρυώτης επίσης ανέπτυξε το πλάνο δημιουργίας του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών, αναφέροντας όλες τις δραστηριότητες που θα περιλαμβάνει αλλά και τους χώρους που προβλέπονται να κατασκευαστούν εντός του. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι υπόθεση του κάθε πολίτη της Ηλείας να στηρίξει την προσπάθεια και εξέφρασε την επιθυμία εδικά η αγορά της Αρχαίας Ολυμπίας να μπει μπροστάρης στον αγώνα γιατί τα οφέλη θα είναι τεράστια.

Παρόντες στη συνάντηση από το Δ.Σ. της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κωνσταντίνου, ο γραμματέας Δημήτρης Δημητρόπουλος και το μέλος Γιάννης Λιακόπουλος.

Related Posts